Dit recept is – als we de AH kookschriftjes en andere kooksites moeten geloven – een vrij klassiek Spaans gerecht. In eerste instantie ben ik het tegen gekomen in een Allerhande, geloof ik. Qua hoeveelheden is het hier en daar een beetje bewerkt zodat je in principe niets overhoudt van je boodschappen.

De chorizo kun je naar eigen inzicht toevoegen, hij is vrij sterk van smaak, maar dat zorgt er ook voor dat er verder geen kruiden bij hoeven. De rode peper hebben we er zelf bij bedacht. Deze is misschien weg te laten, maar wij houden van een wat meer pittig gerecht. Als laatste zou je de linzen misschien ook kunnen vervangen door kikkererwten, mocht dit in een betere hoeveelheid beschikbaar zijn in de (buurt)super die je bezoekt.

Stoofpot met chorizo en kabeljauw

Ingrediënten

  • ongeveer 1/2 chorizoworst
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 rode pepers
  • een blikje gepelde tomaten (400 gr)
  • een blikje linzen (400 gr)
  • 2 kabeljauwfilets (ca. 250 gr totaal)
  • optioneel: verse peterselie

Bereiding

  1. Snij de chorizo in stukjes, snipper de ui, snij de rode peper fijn (zaadlijsten wel of niet verwijderen is altijd een eigen keuze) en snij de paprika in stukjes.
  2. Bak de chorizo kort uit en doe dan de ui en rode peper erbij. Bak dit een minuutje mee en doe er daarna de paprika bij.
  3. Laat de linzen uitlekken en spoel ze af  Doe de linzen samen met de inhoud van het blikje tomaat bij de rest in de pan en breng dit aan de kook.
  4. Snij de vis in een paar grove stukken en leg het in het mengsel. Stoof dit in een kleine tien minuten gaar.
  5. Doe het in kommen en bestrooi het eventueel met (fijngehakte) peterselie.